Eten en drinken 

Op SuperNova kan je doorlopend heel lekker eten en drinken aan schappelijke prijzen. 
Om 17.30 uur kan je poké-bowl eten voor 5 euro als je op voorhand reserveert. Indien je niet gereserveerd hebt kost de poké-bowl 8 euro. 
 

Rommelmarkt

Heb je spullen die een nieuwe thuis verdienen? Reserveer dan een plekje op onze rommelmarkt! Reserveer vóór 30 mei en maak van jouw rommel schatten voor anderen!
Van 15 tot 18.30 uur
10 euro voor een stand van 3 meter

Podium

Op het festivalterrein zijn er verschillende optredens.

Veston brengt een luchtige mix van latinstijlen, gezongen in't Algemeen Verstaanbaar Kempisch. De teksten zijn vaak grappig maar zeker niet onbenullig! Een optreden van de bende wordt vaak een ware belevenis met intieme momenten afgewisseld met swingende danspassen.

Hijazz vermengt Arabische muziek met jazz.

La Murga Armada hun stijl is niet onder één noemer te vatten. Cumbia, funk, reggae, murga… zolang het publiek er maar plezier aan beleeft!

'Het Koor van 't Kiel, ons eigen koor, mag natuurlijk ook niet ontbreken!

15 - 21 uur 
Gratis 

Familiedorp

Onze tuin wordt ingericht als familiedorp. In het familiedorp kunnen de kinderen met een gratis speelkaart deelnemen aan een spelcarrousel;
We gaan:

  • blikken omver werpen
  • speklap kappen
  • eendjes vissen
  • fietsen op rollen
  • bananen vangen
  • Kop van Jut spelen
  • luisteren naar verhalen in alle talen

Het familiedorp is ideaal om samen met je kinderen een fijne middag te beleven.
Van 15 tot 19 uur. 
Gratis

Bootrace

Verzamel een team van 4 personen en race door een parcours op het familiefestival. Schrijf je team in en je ploeg ontvangt een rubberen boot die je kan personaliseren. Nova voorziet een onderstel met wieltjes waarmee je kan racen. Er zijn fantastische prijzen te winnen voor zowel de snelste boot als de mooiste boot. Spring op die boot! Schrijf je in vóór 6 juni en maak je klaar voor deze onvergetelijke race!
16.30 uur
10 euro per team van 4 personen


Reglement Bootrace 

Reglement Bootrace: De tien gebo(d/t)en
1.    De Bootrace vindt plaats tijdens het SuperNova festival op 8 juni 2024. Een oefenronde staat gepland om 15.30 uur.  Leden van het jurykorps zullen de boten keuren om 16 uur. De wedstrijd start om klokslag 16.30 uur.
2.    Bij inschrijving ontvangt elke deelnemer een opblaasbare boot. De organisatie zal op de dag van het evenement karretjes (in theaterjargon ‘hondje’ genoemd) voorzien waarop de boten geplaatst kunnen worden. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro per team.
2 bis. Handige Harry's of Henriëtta's mogen een eigen boot fabriceren. De exacte afmetingen en specificaties zijn op te vragen bij inschrijving. Ook hiervoor gelden specifieke voorwaarden. 
3.    Iedere boot heeft ten minste 2 duwers/ trekkers en 1 inzittende. De boot mag enkel voortgetrokken of geduwd worden. Het duwen en/of trekken van andere kandidaten is niet toegestaan (met inbegrip van meppen, sjotten, krabben...).
4.    Versieringen op de boten dienen zich te houden aan strikte veiligheidseisen. Scherpe voorwerpen die de deelnemers kunnen verwonden of de boten van tegenstanders kunnen beschadigen, zijn niet toegestaan. Dit verbod omvat eveneens het aanbrengen van wapens op je boot (kruisboog, katapult, werpnetten, rookbommen…) . Tijdens de keuring zal hierop strikt worden toegezien. Wordt de boot afgekeurd, dan krijgt de deelnemer een kwartier respijt om eventuele gebreken te verhelpen alvorens aan de herkeuring te worden onderworpen. Het afkeuren van de boot kan nimmer tot restitutie van het inschrijfgeld leiden.
5.    De jury zal onderscheidingen toekennen aan de meest originele boot en de triomfantelijke winnaar van de race. Hoewel omkoping een algemeen normaal fenomeen is, zullen juryleden een week voor het evenement worden afgezonderd op een geheime locatie om elke mogelijkheid tot omkoping de kiem in te smoren. 
6.    Het traject van het parcours strekt zich uit over een lengte van ongeveer 300 meter en doorkruist zowel geasfalteerd terrein als kunstmatig aangebrachte hindernissen.
7.    Deelnemers worden verplicht om degelijk schoeisel en een lange broek te dragen ter voorkoming van schaafwonden of andere kwetsuren, en eigenlijk ook omdat deftige volwassen mensen geen korte broek dragen! Hoewel het dragen van een helm, kruisbeschermer of reddingsvest niet verplicht is, wordt dit ten zeerste aangeraden.
7 bis Het dragen van kledij van nautische aard wordt ten alle tijden aangemoedigd en kan bij het toekennen van de originaliteitsprijs bijdragen tot extra punten. 
8.    Een geldig zwemdiploma is een vereiste voor elke deelnemer; hetzij het Eendjes Brevet (capabel om gedurende 5 seconden onder water te verblijven), hetzij het Kikker Brevet (in staat om 3 voorwerpen van de bodem op te halen).
9.    De organisatie behoudt het recht om deelnemers die onder invloed van alcohol of verdovende middelen verkeren, zonder pardon te diskwalificeren.
10.    De organisatie spant zich in om het evenement correct te laten verlopen. Zij is echter niet aansprakelijk voor beschadiging van kledij, opgelopen letsels of erger. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de deelname. 

 

 

 
Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Op locatie

Extra

Dit evenement zal doorgaan op het grasveld achter Nova.

Programma 

15 - 18.30 uur Rommelmarkt
15 - 18 uur Doorlopend snacks (hotdogs, pannenkoeken)
15 - 18 uur Doorlopend familiedorp
15.30 uur Optreden Veston
16.30 uur Optreden Het Koor van 't Kiel
16.45 - 17.45 uur Bootrace
Vanaf 18 uur Volkskeuken
18 uur Muziekoptreden Hijaz
19.30 uur Muziekoptreden Murga Armada