schoolvoorstellingen

SCHOOLVOORSTELLING

OP VISITE 2021 - 2022

Theatervoorstelling bij u op school

ma 4 okt 2021 tot di 31 mei 2022

Omdat het voor u soms een hele onderneming is, zo’n uitstapje naar het theater, komt het cultuurcentrum ook volgend seizoen naar uw school. Wij selecteerden drie voorstellingen en één workshop voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, die in de vertrouwde klasomgeving kunnen plaatsvinden.

Het Clubhuis!

Warmoes

ma 4 okt 2021

Waarom gehoorzaamt Kameel? Hebben Koala’s toestemming nodig om in bomen te klimmen? Wat speelt er in het hoofd van Walvis? En waarom is Koekoek een Koekoek? Eén ding hebben deze dieren gemeen: Allen zijn ze op zoek naar zichzelf in een steeds veranderende omgeving.
uitverkocht

Op zoek naar de kleine prins

Marco Solo

ma 18 okt 2021

De Kleine Prins, een klassiek verhaal over de waarde van vriendschap met anderen en jezelf,vertelt door top-jongleur Marco Bonisimo. Ook in deze voorstelling verwerkt hij zijn vele circusskills in een bijzonder verhaal.
uitverkocht

Van Aarde tot Universum (Lagere School 5 - 6)

Volkssterrenwacht Urania

di 26 okt 2021

Naast het klassieke Urania Mobiel-aanbod is er nu ook het Mobiel Planetarium: een dome van maar liefst 5 meter diameter en 3,5 meter hoog, die ter plaatse opgebouwd wordt en waarin je geniet van een wonderbaarlijke sterrenhemel of een fulldome film, in 360° in het Nederlands gesproken.

Mijnheer Blauwhemel

Salibonani

ma 8 nov 2021

Meneer Blauwhemel wil een schilderij maken met alle kleuren erin. Rood, geel, groen en blauw. Het is geen gewoon schilderij want elke keer als hij een kleur toevoegt, gebeurt er iets geks. Dingen beginnen te bewegen en er komen overal geluiden vandaan. En muziek! Vrolijke muziek als hij gele verf
uitverkocht

De Vlucht van de Wesp

Salibonani

ma 22 nov 2021

Tot ieders verbazing staat er op een dag een scooter voor de deur. Het is geen gewone scooter. Nee, het is een Vespa! De Vespa die twintig jaar geleden verdween, samen met zijn eigenaar Peter Petrolette, beter bekend als 'Pepe'.
uitverkocht

Vader en Eieren

Het Banket

ma 29 nov 2021

Een pinguïnman volgt een pinguïnvrouw door zeeën tot op het land. Ze stranden ver weg van de Zuidpool, hun thuis. De man voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de vrouw. De vrouw wil niet zomaar toegeven aan het grote verlangen, maar niets menselijks is hen vreemd.
uitverkocht

Aiaiai (Kleuter school 1 – 2 – 3)

Froe Froe

vr 3 dec 2021

Beer en Tijger gaan samen wonen. Het was fijn in het huisje van Beer en Tijger. Beertje ging elke dag vissen en Tijger haalde een ei bij Vogel en plukte paddestoelen bij Vleermuis. Zondag zwemmen in de rivier, na de boodschappen, nog even de tuin doen en op visite bij Leeuw of vleermuis.

Stretch

Ruth Bruyneel & Bas van den Bogaert

ma 13 dec 2021

In STRETCH toveren een man en een vrouw hun woonkamer om tot een turnmat, een kruk tot een bok, een tafel tot een balk, een relatie tot een evenwichtsoefening. Samen dromen ze van gouden medailles in de acrobatische gymnastiek als ‘boven- en onderpartner’. Hij is echter te stijf.
volzet

Aardappelsoep

Laika en Agora Theater

ma 24 jan 2022

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen.
volzet

dansje in de regen (Kleuterschool 2 – 3)

Salibonani

di 1 feb 2022

Meester TicoTico verzamelt klanken en geluiden in zijn Klankenpaleis. Samen met zijn leerling Lotta tokkelt, tingelt en pingelt Meester TicoTico de ganse dag op rare muziekinstrumenten en maken ze de gekste muziekjes en melodietjes.

Brok (Kleuterschool 2 – 3)

Het Wolk

vr 18 feb 2022

Brok is een energieke, beeldende voorstelling over eten. Over hapjes nemen, maar dat soms niet willen. Over likkebaarden en watertanden, maar ook over écht écht écht niet lusten wat er op je bord ligt. Het Wolk serveert u een smakelijk spel met héél voorzichtig nippen en volmondig slurpen. Aan tafe

Tarzan

Ila van der Pouw

ma 14 mrt 2022

Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft het kind de naam Tarzan. En dan verschijnt na tien jaar tante Jane in de jungle. Ze is op zoek naar het vermiste kind van haar zus. Tarzan die inmiddels een vrolijk apenleven leidt, is nieuwsgierig naar andere mensen.
volzet

Sinbad

Wicoop

ma 25 apr 2022

SINBAD is een kindervoorstelling/installatie over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag viert. De jongen is erg benieuwd maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor? Vooral, hoe doe je dat, zonder ouders en familie om je heen.
volzet

Het Schaap (Lagere School 5 - 6)

Laika

ma 9 mei 2022

De twaalfjarige Ayoub moet voor het Schapenfeest zijn vader helpen bij het slachten van een schaap. Maar Ayoub heeft een hekel aan schapenvlees én aan zijn vader. Liever verslaat hij als een held zonder vrees de Misbaksels die hem belagen.