Alle voorstellingen

Sue Me Modderfokker - UITVERKOCHT

SKaGeN

do 24 jan 2019 - 20.15 uur

Mathijs F Scheepers kruipt met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clément die de muziek verzorgt. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel vengeance. En la vengeance se mange avec patience …

Samen Gezond en betaalbaar koken

Variant

vr 25 jan 2019 - 10.00 uur

Kook samen met anderen gerechten van verschillende culturen. Je krijgt tips over gezond en goedkoop koken. Je eet daarna samen en praat met elkaar. Kortom, een voormiddag vol lekkers en veel plezier.

Fortnite

wo 30 jan 2019 - 13.30 uur

In Fortnite gaat het niet om het maken van kills, maar om het overleven. Je wordt met zo’n 40 andere spelers in een wereld gedropt en degene die het laatst overblijft, wint het spel en neemt uiteraard een toff e prijs mee naar huis.

Dromen zonder vleugels

Madam Fortuna

do 31 jan 2019 - 20.15 uur

Elke dag verliezen wij onze dromen! Maar waarom en hoe? Wie doet ons dat aan? Hoe kunnen we overleven zonder dromen? En is dit onze fout of de fout van iemand anders? In ‘Dromen zonder vleugels’ zoeken 8 spelers een antwoord op al deze vragen.

Handige Henriëtta’s

di 5 feb 2019 - 19.30 uur

In huis gaat altijd iets mis: zekeringen slaan door, kranen lekken, de wc raakt verstopt. Wat doe je dan? Vaak gaat het om eenvoudige klussen die je gemakkelijk zelf kan klaren en, die je al een hele poos geleden, aan je wederhelft hebt gevraagd.

Salut Copain

Dounia Mahammed

do 7 feb 2019 - 20.15 uur

‘Salut Copain’ is de eerste monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed. De tekst is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. Mahammeds tekst en spel getuigen van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en b

Theaterlab Toonmoment

theaterwerkplaats Nest

ma 11 feb 2019 - 19.30 uur

In oktober 2018 begon een groep jongeren aan een theatervorming georganiseerd door Theaterwerkplaats Nest i.s.m Nova. Enkele maanden later staan ze te popelen om hun kunnen aan het publiek te tonen. Ze haalden inspiratie uit hun eigen ervaringen, hun enthousiaste begeleiders en uit

Daadouch en The Bonnie Blues

Closer @ Club Nova

wo 13 feb 2019 - 19.00 uur

Club Nova drukt het fijne Closer-festival tegen de borst. Curator Gregory Frateur stelt clubconcerten samen met (onbekend) talent uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan intieme settings, nieuwe geluiden én feestmomenten! In februari verwelkomt Club Nova Daadouch en The Bonnie Blues

Buurtbar

vr 15 feb 2019 - 20.00 uur

Bewoners van het Kiel houden de toog open en verwelkomen iedereen uit de buurt. En dan krijg je fijne avonden waar buurtbewoners elkaar tegenkomen. Dus kom gezellig meepraten aan de toog en leer nieuwe mensen kennen. Wil je zelf ook eens de BuurtBar openhouden, laat het ons weten.

BIG BANG BUURT

Zonzo Compagnie

zo 17 feb 2019 - 15.00 uur

Met BIG BANG, een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, verovert Zonzo Compagnie de wereld, van Lissabon over Tallinn tot Ottawa. Onder de noemer BIG BANG BUURT trekt Zonzo Compagnie nu met een mini-versie van het festival de stad in, langs Antwerpse cultuurhuizen.

Sport en cultuurkamp

ma 4 mrt 2019 - 09.00 uur tot ma 30 nov -1

Een week lang kan je kind deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten zoals een daguitstap naar Technopolis, circustheater, maak een pophit in 1 dag, tennis, atletiek en uiteraard nog veel meer leuke dingen!

Spaans voor op Reis

met Martha Rozo

di 5 mrt 2019 - 19.45 uur

Je kan nu extra genieten van je vakantie in Spanje doordat je met de lokale bevolking een woordje kan meepraten. Ola Senior, donda es la fiesta?

Steven Mahieu & the Young Ones

do 21 mrt 2019 - 20.15 uur

Na twee jaar 'Zonder Filter' vindt Steven het tijd voor een frisse start: op pad gaan zonder vast materiaal, in het gezelschap van vers comedytalent. Steven is de host en de hoofdact van de avond.

Zielzoekers

Mokhallad Rasem

do 28 mrt 2019 - 20.15 uur

Begin 2017 verbleef de Iraaks-Belgische theatermaker Mokhallad Rasem zes weken lang in het asielcentrum van Menen. Het resultaat is een aangrijpend filmdocument, dat vooral ontroert omdat Mokhallad mensen laat zien zonder ook maar één moment respectloos of opdringerig te worden.

Esmé Bos en Bart Voet

LIED

do 11 apr 2019 - 20.15 uur

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer. Helder, hoopvol en troostend. Met ‘LIED’ slaan zij een nieuwe weg in.

Before the flood

Klimaatdocumantaire

di 23 apr 2019 - 10.00 uur

Klimaatdocumentaire van Leonardo Di Caprio en Fisher Stevens. Nadien is er een mogelijkheid om samen met moderator Katrin Van Den Troost hierover in groep verder te palaveren.

Oude kooktechnieken

Les Odettes

di 30 apr 2019 - 18.00 uur

Back to basics. Gezellig koken op een buitenvuurtje. Les Odettes laat ons weer zien hoe eenvoudig het is om gelukkig te zijn door een potje te koken.

Hoe verzorg ik mijn kamerplanten

di 7 mei 2019 - 20.00 uur

Vergis u niet. U bent niet de enige wiens kamerplant zijn bladeren heeft verloren. Kirsten vertelt u alles wat u moet weten over planten.

Bierdegustatie met Elise

di 7 mei 2019 - 20.00 uur

Elise, Kielenaar, deskundig bierbrouwster loodst ons op een handige manier door een aantal bierthermen waarvan we het bestaan nog niet wisten.

Lulletje

B.O.X. & MartHa!tentatief

di 7 mei 2019 - 20.15 uur

Vorig jaar liep Johan Petit zoals zovelen tegen de muur. Hij kroop zijn bed in, likte zijn wonden en krabbelde terug recht. Met "Lulletje" probeert hij te achterhalen hoe het zover kwam. Klinkt ernstig allemaal, maar wie Johan kent, weet dat er gelachen mag worden.

'BIJT.' Over single zijn, en daten, en zoeken, en daten...

Martine Vandervelden

do 9 mei 2019 - 20.15 uur

Deze voorstelling gaat over de pijn van het single zijn, en de hunkering naar ware liefde. Wanneer Single Vandervelden 'afgewezen' wordt door een relatiebureau, slaat de paniek toe: is zij gedoemd tot eeuwig single-schap?

Tristero

Altijd ’tzelfde

za 18 mei 2019 - 20.15 uur

Elke vrijdagavond komt de familie Ménard samen in het café van de oudste zoon Henri. Deze keer wordt er ook een verjaardag gevierd. Al snel blijkt dat een aantal oude wonden nog niet helemaal genezen zijn. Het verjaardagsfeestje valt volledig in het water.

Moppen aan de toog

Sven De Ridder, Brik Van Dyck, Fokke Van Der Meulen

do 13 jun 2019 - 20.15 uur

Dit drietal met Fokke als moderator en Sven en Brik als de spelers/vertellers, schetsen in deel 1 het leven en werk van Tony Bell, doorspekt met sappige anekdotes, plezante fragmenten en goede grappen. Ook vertellen ze over de mop in het algemeen. Na de pauze worden er voluit moppen getapt!