Alle voorstellingen

Nova heeft een ruim cultureel aanbod. Bekijk hieronder alle voorstellingen.
Ben je op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan de filter in de linkerkolom.

Vegetarisch Koken

di 15 okt 2019 - 19.00 uur

We kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Een vegetarisch gerecht is een onderdeel geworden van onze wekelijkse menu’s. Maar we moeten in deze kookgewoonte nog wel groeien. Dankzij EVA vzw wordt u in deze workshop een stuk wijzer in deze materie.

Green Screen

wo 16 okt 2019 - 14.00 uur

Van het weerbericht en online streamen tot Hollywood visual effects. Experimenter met de mogelijkheden van de green screen en leer hoe je fantastische video's kunt maken voor social media.

Ishango Tree

Closer

wo 16 okt 2019 - 20.00 uur

Ishango Tree is een 11-koppige band uit het Antwerpse en brengt een opwindende en gelaagde mix van verschillende etnische muziekstijlen. Hun door percussie en blazers gedreven muziek voert van de oevers van de Nijl naar de wouden van West-Afrika.

Dikke Freddy

Behoud de Begeerte en Erik Vlaminck

do 17 okt 2019 - 20.15 uur

Dakloze Dikke Freddy, fulmineert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem dagdagelijks treffen. 
In humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart hij armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries.
uitverkocht

Kerstballen met Kimekomi maken

di 22 okt 2019 - 19.30 uur

Elk jaar sneuvelen er kerstballen doordat iemand (kind of volwassen kind) of iets (kat of hond) denkt dat het een speeltje is. Niet is minder waar…. Maar tijd om zelf je een nieuwe, originele, kleurrijke, bal te leren maken zodat je er later nog een aantal thuis kan fabriceren.

Gamebar

@Youth zone Den Tir

wo 23 okt 2019 - 14.00 uur

Kom gezellig met je vrienden jouw gameskills uittesten in The Gamebar te Youth Zone Den Tir. Er staan 10 playstations met een gevarieerd aanbod van games zoals, Gran Turismo, Tekken 7, Fifa 19, Fortnite en veel meer. Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in aan de Novabalie.

Maak je eigen game

di 29 okt 2019 - 14.00 uur

Games spelen op de computer is boeiend, je eigen games maken is nog leuker! Leer de beginselen van het game ontwerpen en programmeren.

Salsa en Bachata voor beginners

Dans

di 29 okt 2019 - 19.30 uur

Dus je wil leren dansen en dat in de mooiste danszaal van Antwerpen. Samen met de dansschool Arawi Salsa Revelation bieden we in Nova beginnerslessen salsa en bachata aan voor koppels en singles.

Marokkaans voor beginners

di 5 nov 2019 - 20.00 uur

Ik zeg: “Salaam Aleikum”. Jij zegt: “Aleikum Salaam”. In deze, wat luchtigere, taalcursus leer je tellen, aanwijzen, vragen, begrijpen en misbegrijpen. Je leert bestellen bij de bakker, de beenhouder en de groenteboer en met de laatste les erbij kan je op vakantie naar Marokko

Le Chicon

Action Zoo Humain

do 7 nov 2019 - 20.15 uur

Move over, Jeroen Meus. In ‘Le Chicon’ neemt jong talent Maxime Waladi het roer achter het fornuis over. Chef Waladi kruidt, bakt, bereidt en serveert live zijn lievelingsgroente en onze Vlaamse trots: het witloof.

Amina Belorf, Jon Doe One, Rosé

Closer

wo 20 nov 2019 - 20.00 uur

Jon Doe One is het alter ego van Hannes d’Hoine, bassist en componist uit Antwerpen die het podium deelde met een hele rist artiesten waaronder DAAU, Dez Mona, Blackie and the Oohoos en Ellen Schoenaerts. Dit jaar bracht hij zijn solodebuut "Small Numbers" uit op Entr'acte.

Gamebar, Fortnite

@Youth zone Den Tir

wo 27 nov 2019 - 14.00 uur

In Fortnite gaat het niet om het maken van kills, maar om het overleven. Je wordt met zo’n 40 andere spelers in een wereld gedropt en degene die het laatst overblijft, wint het spel en neemt uiteraard een toffe prijs mee naar huis.

De Meisje

MartHa!tentatief/Jaouad Alloul/BeHuman

do 28 nov 2019 - 20.15 uur

Een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis.
Jaouad Alloul vertelt hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn, hij speelde met poppen en werd verliefd op jongens. 
uitverkocht

Wannes Deleu, Op Straat

Lezing

di 3 dec 2019 - 13.30 uur

Na de gelijknamige televisiedocumentaire wil Wannes de problematiek van ‘de mensen op straat’ verder uitlichten. Hij geeft een ongeziene blik in de wereld van dakloze mensen.

Atlas – Antwerpen (retour)

Amina Belorf

do 5 dec 2019 - 20.15 uur

Amina Belorf stelt zichzelf vragen over haar plaats in de wereld aan de hand van een poëtische vertelling over de levenswandel van haar vader. Haar vader, Mohamed Belorf, groeide op in het Atlasgebergte. Na vele omzwervingen zal hij in de jaren '70 als gastarbeider naar ons land komen. 

Huishoudproducten maken

Hobby

di 10 dec 2019 - 19.30 uur

Een titel die niet veel verklaring nodig heeft, enkel wat aansporende woorden misschien. ’t Is vooral eens leuk om te zien hoe gemakkelijk het wel niet is. De juiste combinatie van, vaak zelf biologische, vloeistoffen en poedertjes maakt je in staat om 3 potjes poetsproducten (500ml) mee naar huis t

De Verse tijd

Toneelhuis & Dood Paard/Mokhallad Rasem en Kuno Bakker

do 12 dec 2019 - 20.15 uur

Mokhallad Rasem en Kuno Bakker spelen op één avond negen kleine voorstellingen over negen grote thema’s, met als basis de ontmoeting tussen twee mannen en twee werelden. De twee theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker voeren een reeks dialogen over hun verhouding met elkaar en hun omgeving.

Verzorgingsproducten maken

di 17 dec 2019 - 19.30 uur

Meer dan 60€ per liter las ik onlangs in de supermarkt voor een potje gezichtstonic van ongetwijfeld een topmerk… Voor evenveel vitaliteit en frisheid, maar wel zelfgemaakt betaal je in Nova nog geen 3€. Je leert je eigen tandpasta en deodorant maken en gaat voor eeuwig fris het leven in.

Antwerp All Star Band

Closer

wo 18 dec 2019 - 20.00 uur

Ivoorkust, Angola, Burundi, Congo, Sierra Leone, Ghana, Kameroen, Nigeria en België: evenveel landen als topartiesten in deze splinternieuwe band. In januari dit jaar hadden ze hun eerste optreden, na twee maanden repeteren onder leiding van bassist Steven Van Gool.

Kerstconcert

Pieter Matthynssens

do 26 dec 2019 - 19.30 uur

Pieter Matthynssens is cellist, Kielenaar en heeft een groot hart voor klassieke muziek en de wijk waar hij woont. In het gezelschap van 7 andere cellisten brengt hij een mix van klassieke muziek, kerstliederen (uiteraard met publieksparticipatie) en een aantal muzikale foliekes.

Lubricant for Life seminar 2020

Woodman

wo 22 jan 2020 - 20.15 uur

WOODMAN is Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman.
In ‘2020’ trekken we op onderzoek naar wat houvast biedt. We bekijken de menselijke soort. Hoe geeft die zich een houding? En hoe krijgen we grip op ons leven en de mensen rondom ons?

Lubricant for Life seminar 2020

Woodman

do 23 jan 2020 - 20.15 uur

WOODMAN is Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman.
In ‘2020’ trekken we op onderzoek naar wat houvast biedt. We bekijken de menselijke soort. Hoe geeft die zich een houding? En hoe krijgen we grip op ons leven en de mensen rondom ons?

Handige Henriëtta’s

di 3 mrt 2020 - 19.30 uur

In huis gaat altijd iets mis: zekeringen slaan door, kranen lekken, de wc raakt verstopt. Wat doe je dan? Vaak gaat het om eenvoudige klussen die je gemakkelijk zelf kan klaren en, die je al een hele poos geleden, aan je wederhelft hebt gevraagd.

Hoe hou ik mijn planten in leven

di 3 mrt 2020 - 20.00 uur

Na deze workshop laat je nooit nog een plant stuk gaan! Sofie van The Plant Corner leert je alle tips om je planten in optimale conditie te houden en wat je kan doen als je plant het toch moeilijk zou hebben. Er is ook een korte vragensessie voorzien zodat je zonder vraagtekens naar huis kan gaan.

Plantjes stekken

di 10 mrt 2020 - 20.00 uur

Dankzij deze workshop kan je je planten thuis verdubbelen in aantal zonder dat je er nieuwe hoeft te kopen. Sofie van The Plant Corner leert je via verschillende methodes aan hoe je zelf planten kan stekken. Alle grote plantenfamilies worden hierbij besproken en uiteraard worden er ook enkele voor

Heen en Terug

Villanella & Tim Oelbrandt

do 12 mrt 2020 - 20.15 uur

Laat je meevoeren in een absurde wereld van magie en het onderbewustzijn. Is het echt of zijn het trucen van de foor? ‘Heen en terug’ wordt een waanzinnige theateravond, vol humor en geniale hersenspinsels. Een psychologische trip om u tegen te zeggen.

Spaans voor op Reis

met Martha Rozo

di 17 mrt 2020 - 20.00 uur

Yo digo: “Donde esta la biblioteca?” tu dices: “en la calle blanco”. Een cursus die je de eerste stapjes in een Spaanse discussie leert pakken. Martha Rozo, zelf Colombiaanse , geeft geheel in haar eigen stijl deze cursus in Nova.

Lenteconcert

Het Nadar Ensemble

zo 29 mrt 2020 - 15.00 uur

Het Nadar Ensemble van Kielenaar Pieter Matthynssens is volgens de Standaard ‘Vlaanderens meest avontuurlijke formatie’. In Doppelgänger nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingstocht doorheen het Nova gebouw. Een muziekconcert voor jong en oud.

Lenteconcert

Het Nadar Ensemble

zo 29 mrt 2020 - 16.00 uur

Het Nadar Ensemble van Kielenaar Pieter Matthynssens is volgens de Standaard ‘Vlaanderens meest avontuurlijke formatie’. In Doppelgänger nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingstocht doorheen het Nova gebouw. Een muziekconcert voor jong en oud.

Opruimcoach, Nele Colle

Lezing

di 31 mrt 2020 - 19.30 uur

Van ‘morgen komt de poetsvrouw, nog snel alles opruimen’ tot ‘wanneer moet ik dat nog doen’ en waar hebben wij het bbq-setje gelegd? Als deze simpele quotes niet herkenbaar zijn heb je hier niets te zoeken. Opruimcoach Nele geeft je rust in eigen huis en leert je afstand te nemen van je spullen.

BLOK-BLOC 2020

het theaterfestival van Laika komt naar 't Kiel

do 16 apr 2020 tot ma 20 apr 2020

BLOK-BLOC is een bruisend festival in en rond Antwerpse flatgebouwen, georganiseerd door Laika in samenwerking met co Nova en vele andere partners. Ontdek ateliers, voorstellingen, openluchtworkshops en familiedagen.

Hoe te leven

Wim Helsen en Johan Petit/MartHa!tentatief

wo 29 apr 2020 - 20.15 uur

In ‘Hoe te leven‘ gaan Johan Petit en Wim Helsen op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.
uitverkocht

Hoe te leven

Wim Helsen en Johan Petit/MartHa!tentatief

do 30 apr 2020 - 20.15 uur

In ‘Hoe te leven‘ gaan Johan Petit en Wim Helsen op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.
uitverkocht

Soe Nsuki

Soetopia

do 7 mei 2020 - 20.15 uur

Soetopia, de ultieme feel good show! Bloemetjes plukken, 4 broers hebben, arm zijn en croque-monsieurs eten: dat is de wereld van jonge artiest Soe Nsuki. 
In haar eerste zaalshow neemt ze het publiek mee op reis door het onvoorspelbare landschap van Soetopia, het land der eeuwige positiviteit.

Houtsnijden

Hobby

di 12 mei 2020 - 20.00 uur

Je krijgt de grove basisvorm van een eetlepel of spatel waarmee je aan de slag gaat. Je leert de basistechnieken van het houtsnijden en we zetten je goed op weg. Je gaat naar huis met een projectje waaraan je nog verder kan werken afhankelijk van hoe strak jij het resultaat wil.

80's Aerobics

Dans

vr 22 mei 2020 - 19.00 uur

Alles komt altijd terug… en beter. De jaren 80 in volle glorie. Denk aan Jane Fonda’s outfit op heerlijke 80’s aerobic beats. Je zoekt de juiste outfit en je waant jezelf terug in de tijd. Back to the future in Nova’s space-aged gebouw.