Alle voorstellingen

Nova heeft een ruim cultureel aanbod. Bekijk hieronder alle voorstellingen.
Ben je op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan de filter in de linkerkolom.

Vakantiekamp Vloggen

bib Kielpark

ma 24 feb 2020 - 14.00 uur tot vr 28 feb 2020 - 17.00 uur

Van het praten over een speciaal onderwerp tot het vertellen over een toffe reis die je maakte. Vloggen is een geweldige manier om je ideeën en standpunten met anderen te delen. Dit kamp geeft jou de kennis die je nodig hebt om eigen vlogs te filmen, te bewerken en online te plaatsen!

Els Ceulemans

Facades

di 25 feb 2020 - 09.30 uur tot do 12 mrt 2020 - 16.30 uur

Niet zelden maakt Els Ceulemans beelden als het ware kapot of maakt ze die bewust lelijk. Maar om de toeschouwer eerst te lokken, behoudt ze een stuk esthetiek. De toeschouwer trapt zo als het ware in haar val en wordt, eens gevangen door het werk, gedwongen om dieper te kijken en te reflecteren.

Handige Henriëtta’s

di 3 mrt 2020 - 19.30 uur

In huis gaat altijd iets mis: zekeringen slaan door, kranen lekken, de wc raakt verstopt. Wat doe je dan? Vaak gaat het om eenvoudige klussen die je gemakkelijk zelf kan klaren en, die je al een hele poos geleden, aan je wederhelft hebt gevraagd.

Hoe hou ik mijn planten in leven

di 3 mrt 2020 - 20.00 uur

Na deze workshop laat je nooit nog een plant stuk gaan! Sofie van The Plant Corner leert je alle tips om je planten in optimale conditie te houden en wat je kan doen als je plant het toch moeilijk zou hebben. Er is ook een korte vragensessie voorzien zodat je zonder vraagtekens naar huis kan gaan.
uitverkocht

Theaterlab Toonmoment

do 5 mrt 2020 - 19.30 uur

Zit toch recht. Niet met die lucifers, veel te gevaarlijk. Stop met zeveren.Let op je zusje! Trek dat ding uit, veel te sexy, Blijf van dat haar af! Doe gewoon normaal! Een voorstelling over wat je niet mag van ouders, of ander raar volwassenvolk. Wees bij deze unieke eerste podiumervaring van een

Schilderen met Scharen

bib Kielpark

za 7 mrt 2020 - 13.00 uur

Schilder en beeldhouwer Matisse werkte met felle kleuren en knipte vormen uit papier. Hij noemde het ‘schilderen met scharen’. Kinderen leren wie Matisse was en hoe hij tewerk ging. Ze knippen en plakken allerlei vrolijke en kleurrijke vormen die samen een groot kunstwerk vormen.

Plantjes stekken

di 10 mrt 2020 - 20.00 uur

Dankzij deze workshop kan je je planten thuis verdubbelen in aantal zonder dat je er nieuwe hoeft te kopen. Sofie van The Plant Corner leert je via verschillende methodes aan hoe je zelf planten kan stekken. Alle grote plantenfamilies worden hierbij besproken en uiteraard worden er ook enkele voor
uitverkocht

Stop Motion

bib Kielpark

wo 11 mrt 2020 - 14.00 uur

Met stop-motion kun je alles tot leven wekken. Een dansende klei-animatie van je huisdier of je schoen die verliefd wordt op een schaar. We maken tientallen foto’s en zetten die versneld achter elkaar tot een wervelende film.

Heen en Terug

Villanella & Tim Oelbrandt

do 12 mrt 2020 - 20.15 uur

Laat je meevoeren in een absurde wereld van magie en het onderbewustzijn. Is het echt of zijn het trucen van de foor? ‘Heen en terug’ wordt een waanzinnige theateravond, vol humor en geniale hersenspinsels. Een psychologische trip om u tegen te zeggen.

Spaans voor op Reis

met Martha Rozo

di 17 mrt 2020 - 20.00 uur

Yo digo: “Donde esta la biblioteca?” tu dices: “en la calle blanco”. Een cursus die je de eerste stapjes in een Spaanse discussie leert pakken. Martha Rozo, zelf Colombiaanse , geeft geheel in haar eigen stijl deze cursus in Nova.

Amparo Cortés

Closer

wo 18 mrt 2020 - 20.00 uur

Gregory Frateur stelt clubconcerten samen met (on)bekend talent uit binnen-en buitenland. Verwacht je aan intieme settings, nieuwe geluiden én feestmomenten. Dj Carlo Andriani (Tune-up records) speelt leuke plaatjes voor en na het concert.

Frieda Maes

Inside the archive

vr 20 mrt 2020 - 19.00 uur tot vr 17 apr 2020 - 16.30 uur

Inside the Archive is een retrospectieve expo van het werk dat na het overlijden van Frieda Maes (1952–2015) in haar atelier in Wijnegem achterbleef. De selectie is op gevoelsmatige wijze bij elkaar gebracht en is een krachtige herinnering aan wie zij was als kunstenares.

Start Je Eigen Youtube Kanaal

bib Kielpark

wo 25 mrt 2020 - 14.00 uur

In deze workshop bekijken we hoe een YouTube kanaal werkt. We gaan online om een kanaal voor de bib te maken, creëren een eerste fi lmpje dat we “posten” op het kanaal en geven je feedback.

Lenteconcert (6+)

Het Nadar Ensemble

zo 29 mrt 2020 - 15.00 uur

‘Dubbelgangers’ is een knotsgekke voorstelling (6+) waarin ook de muzikanten het noorden kwijt zijn. Een cellist gaat met zijn evenbeeld aan de haal, een pianiste tovert haar piano weg en zelfs de excentrieke meneren Rood en Blauw zijn plots niet meer zeker van hun stuk.

Lenteconcert (6+)

Het Nadar Ensemble

zo 29 mrt 2020 - 16.00 uur

‘Dubbelgangers’ is een knotsgekke voorstelling (6+) waarin ook de muzikanten het noorden kwijt zijn. Een cellist gaat met zijn evenbeeld aan de haal, een pianiste tovert haar piano weg en zelfs de excentrieke meneren Rood en Blauw zijn plots niet meer zeker van hun stuk.
niet reserveerbaar

Opruimcoach, Nele Colle

Lezing

di 31 mrt 2020 - 19.30 uur

Van ‘morgen komt de poetsvrouw, nog snel alles opruimen’ tot ‘wanneer moet ik dat nog doen’ en waar hebben wij het bbq-setje gelegd? Als deze simpele quotes niet herkenbaar zijn heb je hier niets te zoeken. Opruimcoach Nele geeft je rust in eigen huis en leert je afstand te nemen van je spullen.
uitverkocht

Sport en cultuurkamp

ma 6 apr 2020 - 09.00 uur tot vr 10 apr 2020 - 16.00 uur

Nova organiseert in samenwerking met buurtsport alweer een super toffe sport- en cultuurweek. Een week lang kan je kind deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten.

Ruildag Koningklijke postzegelkring

wo 15 apr 2020 - 19.00 uur

Kom gezellig met je vrienden jouw gameskills uittesten in The Gamebar te Youth Zone Den Tir. Er staan 10 playstations met een gevarieerd aanbod van games zoals Just Dance, Tekken 7, Fifa 20, Fortnite en veel meer...

BLOK-BLOC 2020

het theaterfestival van Laika komt naar 't Kiel

do 16 apr 2020 tot zo 19 apr 2020

BLOK-BLOC is een bruisend festival in en rond Antwerpse flatgebouwen, georganiseerd door Laika in samenwerking met co Nova en vele andere partners. Ontdek ateliers, voorstellingen, openluchtworkshops en familiedagen.

Hoe te leven

Wim Helsen en Johan Petit/MartHa!tentatief

wo 29 apr 2020 - 20.15 uur

In ‘Hoe te leven‘ gaan Johan Petit en Wim Helsen op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.
uitverkocht

Hoe te leven

Wim Helsen en Johan Petit/MartHa!tentatief

do 30 apr 2020 - 20.15 uur

In ‘Hoe te leven‘ gaan Johan Petit en Wim Helsen op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren. De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.
uitverkocht

Soe Nsuki

Soetopia

do 7 mei 2020 - 20.15 uur

Soetopia, de ultieme feel good show! Bloemetjes plukken, 4 broers hebben, arm zijn en croque-monsieurs eten: dat is de wereld van jonge artiest Soe Nsuki. In haar eerste zaalshow neemt ze het publiek mee op reis door het onvoorspelbare landschap van Soetopia, het land der eeuwige positiviteit.

Houtsnijden

Hobby

di 12 mei 2020 - 20.00 uur

Je krijgt de grove basisvorm van een eetlepel of spatel waarmee je aan de slag gaat. Je leert de basistechnieken van het houtsnijden en we zetten je goed op weg. Je gaat naar huis met een projectje waaraan je nog verder kan werken afhankelijk van hoe strak jij het resultaat wil.

Michael Van Peel

try-out

do 14 mei 2020 - 20.15 uur

Vorig jaar hing Michael Van Peel een indrukwekkende reeks van tien jaar eindejaarsconferences definitief aan de wilgen. Om zich te herbronnen dook hij terug de kleine zaaltjes in met Van Peel & The Young Ones. Nu is hij klaar voor de volgende stap, naarstig timmerend aan een nieuwe voorstelling.
uitverkocht

80's Aerobics

Dans

vr 22 mei 2020 - 19.00 uur

Alles komt altijd terug… en beter. De jaren 80 in volle glorie. Denk aan Jane Fonda’s outfit op heerlijke 80’s aerobic beats. Je zoekt de juiste outfit en je waant jezelf terug in de tijd. Back to the future in Nova’s space-aged gebouw.