Info & Tickets

Op deze pagina

Openingsuren

Openingsuren Nova:
Co Nova is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Permanentie buurtsport: op afspraak

Openingsuren foyer:
Dinsdag van 12 tot 15 uur
Woensdag van 12 tot 15 uur
Donderdag van 12 tot 15 uur

Faciliteiten:
Van dinsdag tot en met vrijdag is iedereen welkom aan onze leestafel. Kranten en tijdschriften liggen ter beschikking. Geniet van een tas koffie of thee tijdens het lezen. Water van de kraan wordt gratis geschonken. Op woensdag zijn er computers ter beschikking of breng je laptop mee en profiteer van onze hotspotzone.

Sluitingsperiode:
Vrijdag 1 mei 2020
Donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2020
Maandag 15 juli tem maandag 19 augustus 2020
Woensdag 11 november 2020
Maandag 21 december 2020 tem maandag 4 janauri 2021

Contactgegevens

Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen
03 259 04 20 - nova@stad.antwerpen.be
https://www.facebook.com/cultureelontmoetingscentrum.nova
 

 • Nova coördinator
  lieve.petit@antwerpen.be
   
 • Onthaal
  nova@antwerpen.be
   
 • Zaalverhuur, facturatie
  margot.vandenbergh@antwerpen.be
   
 • Ticketing, communicatie
  abdelhamid.elouaamari@antwerpen.be
   
 • Publiekswerking
  bart.eggermont@antwerpen.be
   
 • Cultuurnetwerker jongeren
  Younes.Ourarhe@antwerpen.be
   
 • Buurtsport
  tom.gielis@antwerpen.be
  nathalie.smet@antwerpen.be
   
 • Recht-Op vzw/ Een paar apart  Projectwerker
  emilie.legon@recht-op.be

Tickets kopen

Website
Op onze website surf je naar de voorstelling van je keuze en betaal je online. Je kan kiezen tussen Bancontact en Visa / Mastercard. In beide gevallen heb je een kaartlezer voor internetbankieren nodig.
Na betaling ontvang je uw elektronische tickets onmiddellijk via e-mail. Indien je de tickets op papier via de post wenst te ontvangen betaal je hiervoor 2 euro extra.

Ticketbalie Nova
Ook aan onze balie kan je tijdens de openingsuren of op de avond van de voorstelling zelf met cash, bankkaart of kredietkaart tickets kopen. Het onthaal van Nova is open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Telefonisch
Je kan bij ons tickets bestellen via het nummer 03 259 04 20. Je betaalt de tickets vervolgens aan de balie van het cultuurhuis waar de voorstelling plaats vindt tot drie uur voor het begin van de voorstelling.

Bij een reservering worden je persoonlijke gegevens opgenomen in het klantenbestand van de Antwerpse cultuurcentra. Conform de bepalingen van de wet van 8 december 1992 worden deze niet doorgegeven aan derden. Je hebt uiteraard het recht om je persoonlijke gegevens op te vragen, eventuele fouten te laten verbeteren of je gegevens te laten schrappen.

Voorverkoopprijs
De voorverkoopprijs vervalt op de dag van de voorstelling drie uur voor aanvang van de voorstelling.
Bij voorstellingen in het weekend, vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Als u daarna nog tickets wilt kopen, betaalt u de kassaprijs.

Corona maatregelen

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Om het voor jou, de artiesten en onze medewerkers veilig te houden, nemen we een aantal extra maatregelen. Deze maatregelen zijn van kracht tijdens onze voorstellingen. Neem deze voor je bezoek grondig door. Zo kan je onbezorgd genieten van een heerlijke voorstelling.

Mondmasker
Het is verplicht een mondmasker te dragen van zodra je het gebouw binnenkomt. Ook tijdens de voorstelling moet je het masker ophouden. Medewerkers en vrijwilligers zullen steeds een mondmasker dragen.


Handgel
Ontsmet je handen bij het binnenkomen en respecteer een goede handhygiëne. Raak zo weinig mogelijk oppervlakten aan.


Publieksstroom
We werken met een aangepast circulatieplan. Volg de instructies die uithangen en de richtlijnen van onze medewerkers. Wacht buiten tot je bubbel compleet is en kom dan pas binnen. De foyer is gesloten vóór de voorstelling. Je wordt meteen naar je plaatsen in de zaal geleid.


Foyer / Bar
Vóór de voorstelling is de bar gesloten. Na de voorstelling kan je in de foyer wel iets blijven drinken. Bestellen aan de toog kan niet, je wordt aan tafel bediend. Betaal elektronisch.


Zitplaatsen
Je kan geen stoelen kiezen. Er worden je plaatsen toegewezen wanneer je in de zaal komt. Tussen de plaatsen is steeds 1,5 meter afstand.


Nog tickets voor geannuleerde voorstellingen?
Heb je nog tickets van een voorstelling die afgelast werd? We hebben alle ticketkopers gemaild, maar kregen niet van iedereen reactie. Soms belandt een mail al eens in de spambox, of we hebben nog een oude mailadres van jou in ons ticketingsysteem staan. Contacteer ons via nova@antwerpen.be

Bereikbaarheid

Nova vindt u in de Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen (Kiel). De Schijfstraat is een zijstraat van de Sint-Bernardsesteenweg.

Openbaar vervoer
Nova is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Bussen 13 en 14 -  halte op de Emiel Vloorsstraat (200m van Co Nova).
en tram 4 en 10 - halte Den Tir (300m van CO Nova).
Meer info over tram of bus vindt u op www.delijn.be

Velo
De dichtstbijzijnde Velostation is 294 Den Tir. Een Velostation vinden en realtime zien hoeveel fietsen er ter beschikking zijn, kan via deze website www.velo-antwerpen.be

Lage-emissiezone
Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Verplichte registratie
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Zaalverhuur

Verenigingen kunnen in het ontmoetingscentrum Nova een ruimte reserveren voor hun evenementen:
een concert, een theatervoorstelling, een vergadering, een personeelsfeest, ... .

Adres:
Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen

Ruimtes:
- novabar (max 110 personen)
- sterrenzaal (max 50 personen)
- studio (max 20 personen)
- sportkelder (max 50 personen)

We kunnen alle lokalen uitrusten met audiovisuele apparatuur, op voorwaarde dat die beschikbaar is.
Daarnaast kunt u via het cultuurcentrum voordelig drank kopen.

Hoe vraag je een zaal aan?
1. Vul het aanvraagformulier in. Dit formulier vind je hier.
2. Wanneer je een bevestiging per e-mail ontvangt, is de verhuring definitief

Voorwaarden en afspraken
• De zalen kunnen ten vroegste 6 maanden en ten laatste 6 weken voor de activiteit aangevraagd worden.
• Erediensten, privé- en familiefeesten, bruiloften, religieuze activiteiten en openbare verkopen zijn niet toegelaten.
• U moet er zelf voor zorgen dat u de nodige taksen betaalt en alle wettelijke verplichtingen respecteert.
• De huurprijs hangt af van de aard van uw activiteit. Er zijn twee categorieën:
categorie 1 geldt voor socioculturele activiteiten, categorie 2 voor commerciële of politieke activiteiten.

Documenten
• retributiereglement
• afsprakennota verhuur
• info over taksen en auteursrechten

Meer info
Contacteer de medewerkers van het onthaal: 03 259 04 20 of nova@antwerpen.be

Kortingen

Voorverkoopprijs
U betaalt de voorverkoopprijs wanneer u een ticket langer dan 3 uur voor de aanvang van de voorstelling koopt. Bij voorstellingen in het weekend, vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Als u daarna nog tickets wilt kopen, betaalt u de kassaprijs.

A-kaart
De A-kaart is een spaar- en voordeelkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Je kan er punten mee sparen en die dan omruilen voor een ticketkorting van €2. Wil je meer weten over de A-kaart? Lees dan hier verder.

Kansentarief
Met het recht op het kansentarief op je A-kaart kost een ticket voor een voorstelling slechts 2 euro, tenzij anders aangegeven. Of je recht hebt op het kansentarief kan je checken bij je mutualiteit.”
meer info


Cultuurcheques -18 jaar
Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met 3 cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.Je kan je cultuurcheques gebruiken voor alle voorstellingen tenzij expliciet vermeld bij de voorstelling.

 

De cultuurcheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van het district Antwerpen. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt.

Meer informatie? www.antwerpen.be/cultuurshock

Leerkrachten
Schoolgroepen krijgen vier euro korting per ticket bij avondvoorstellingen?

Sodipa- Sodico- en Portplus leden
Sodipa-, Sodico- en Portplus-leden betalen ook aan de kassa de voorverkooprijs.

A-kaart

Wat is de A-kaart?
De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in je favoriete cultuurcentrum spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.

Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer je je A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaar je één punt. Zodra je tien punten hebt gespaard, kan je ze omzetten in een voordeel. In het CO Nova krijg je zo 2 euro ticketkorting cadeau.

Vraag je A-kaart aan de balie. Je kan er ook meteen al je persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo heb je voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vind je alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar je punten kan sparen.

Wat kost een A-kaart? De A-kaart is gratis

Hoe spaart u punten met de A-kaart?
Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer u uw A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaart u één punt. Zodra u tien punten heeft gespaard, wordt deze automatisch omgezet naar een bon die zes maanden geldig is.

Welke voordelen heeft de A-kaart?
U kunt uw A-kaart bonnen omruilen voor een voordeel. In het cultuurcentrum krijgt u zo €2 ticketkorting cadeau.

Waar kan u een A-kaart krijgen?
Vraag uw A-kaart aan de balie van het cultuurcentrum. U kan er ook meteen al uw persoonlijke voordelen (leraar, student, VT-statuut, 65+ …) laten opzetten. Zo hebt u voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vindt u alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar u punten kunt sparen.