Cultuurcafé

Wannes Cappelle, Griet Cappelle, Nigel Williams en anderen

In dit Cultuurcafé nemen Griet Cappelle en haar broer Wannes je mee in een verhaal over sport in een wereld in verandering. Een verhaal over hoe we met z'n allen worstelen met het ons aanpassen. Over hoe we, ondanks dat we graag willen dat de dingen beter worden, ons verzetten tegen veranderingen. Over onze neiging om terug te grijpen naar een geïdealiseerd verleden, die sterker wordt naarmate de wereld sneller verandert. Ze laten met dit verhelderend en meeslepend verhaal, gebracht door Griet en doorspekt met songs van Wannes, de toeschouwer achter met de vragen: "Hoe ga jij om met verandering? Welke rol verkies jij? En "Wuk goa je doen met den tid die u nog rest?"

Wannes Cappelle (°1979) ken je wellicht het best als frontman van Het Zesde Metaal. Met songs als Ploegsteert, Gie, den otto en ik en Naar de wuppe leverde hij enkele belpopklassiekers af. Daarnaast schreef Wannes mee aan het scenario van reeksen als Bevergem (Canvas) en Grond (Play4, Netflix), waarin hij ook telkens een rol in vertolkte.

Griet Cappelle (°1977) is ex-topsportster volleybal en master lichamelijke opvoeding maar legde zich tijdens haar professionele carrière toe op toekomstverkenning, strategie en innovatie. Zo begeleidde ze heel wat organisaties en bedrijven in het ontwikkelen van een toekomstbestendige strategie. Tegenwoordig is ze aan de slag bij Imec als foresight teammanager, waar ze strategische oefeningen begeleidt in de boeiende wereld van computerchips, AI en data.

 


volzet

Praktisch

prijzen
  • Kassa: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen