Met Boshaards unieke en meeslepende muziek- en animatievoorstelling stap je binnen in de wereld van de kunstschilder James Ensor. 

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester, vernieuwer, gamechanger en was de inspiratie voor het nieuwste project van het muziekcollectief Boshaard. Toon Bosschaert en Dominique Vantomme creëren een onvergetelijke ervaring waar klassieke piano en analoge drumcomputers samensmelten met oogverblindend mooie visuals van gerenommeerd animatiekunstenaar Alexander Stragier. 

Dit is een voorstelling voor alle leeftijden waar kunstliefhebbers, gezinnen en nieuwsgierige geesten samenkomen. Of je nu een kenner bent van Ensors werk of pas kennismaakt met zijn oeuvre, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je zintuigen zal prikkelen en je verbeelding zal voeden.

Over de makers

Bosschaert en Vantomme hebben al bewezen wat ze kunnen. In 2021 brachten ze hun goed ontvangen, titelloze debuutalbum uit. En in 2022 oogstte hun eerbetoon aan de gerenommeerde animatiefilmkunstenaar Raoul Servais op Film Fest Gent veel succes. Voor hun derde album besloten ze Ensor te eren.  In Ensors geboortestad Oostende komt in 
2024 een grootse kunstinstallatie als eerbetoon, waarvoor Boshaard de bijbehorende muziek creëert. Dit derde album wordt in het najaar van 2024 uitgebracht.

Alexander Stragier, gerenommeerd animatiekunstenaar en videomappingartiest bij Urban Mapping, zorgt voor de beelden. Hij creëert een fantastische beleving vol kunst en verbeelding, geïnspireerd op James Ensor. Tijdens zijn animaties neemt hij je mee door het leven van Ensor en maak je een reis door zijn creatieve geest. Zijn meesterwerken komen op een unieke en meeslepende manier tot leven.

Een ultieme samensmelting van beeld en muziek!

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Kansentarief: 3 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen