Auteurslezing jeugdboekenmaand i.s.m. Bib Kielpark

Dimitri Leue vertelt ...

Dimitri Leue werd bekend in 1996 dankzij Vaneigens, vervolgens Windkracht 10, Team Spirit en vele Ketnet- en Canvasprogramma's, maar de echte fans koesteren zijn theaterwerk en schrijfsels voor kinderen en volwassenen.

Zijn eerste thema was de liefde die vaak samenhangt met verdriet, vervolgens botste hij al in 2008 op zijn andere grote thema: HET KLIMAAT. Met zijn bakfiets reed hij als Don Kyoto van cultureel centrum tot cultureel centrum om te strijden voor meer windmolens. Samen met Warre Borgmans en TEGEK?! maakte hij een trilogie rond psychische gezondheid. Met Pieter Embrechts onderzocht hij diversiteit in het programma W@=D@ op televisie, theater, internet en in magazines. Steeds weer zoekt Leue een andere invalshoek om het over menselijke warmte te hebben. Schrijven is zoeken naar de juiste woorden, maar ook hopen op de juiste ogen die het lezen. Hoe bereik je je publiek? Wie weet door dit evenement. 

Over de lezing:

Dimitri vertelt over het schrijfproces en leest voor uit zijn boeken. Maar pas op! Volgens zijn boek ‘Pasoppen!’ roepen volwassenen vaak: ‘Pas op! Zorg dat je je niet stoot, let op voor dat glas, leg geen rommel op de trap, pas op voor de glijbaan, …’  Pasop dat je niet te veel pasopt! Pasoppen is goed, maar met mate. Weet dat de mensheid zo ver is geraakt door mensen die niet pasopten. Dus pasop met dat pasoppen! Maar pasop dat je niet te weinig pasopt! Dat is ook gevaarlijk. Dus pasop net genoeg! Niet meer of niet minder. Pasop op een manier dat je gelukkig bent! 

En misschien krijgen we wel een inkijkje in zijn allernieuwste boek, ‘BRO’S’.

Praktisch

locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Voor het vierde leerjaar
om 9 uur is er nog plaats voor 1 klas.
Tickets: leerlingen €2, leerkrachten gratis