Expo/afterwork

Op deze pagina

Lost in translation

Afgestudeerde studenten vanuit verschillende disciplines van de academie van Hoboken maken een tentoonstelling over de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. De titel is ontleend aan het boek van Eva Hoffman en de gelijknamige film van Sofia Coppola uit 2003.

 

Vernissage - zaterdag 4 maart om 20 uur
De expo is te bekijken van zaterdag 18/02 tot 13/03
Gratis

Evening of the day - Academie Hoboken

Wat doen we anno 2022 tussen 18u00 en 24u00
Is dit laatste tijdssegment van de dag  eenvoudig in te vullen als zelftijd of is de avond eerder een ongemak. Slorpt de dagelijkse soap, vaatwasser, hond en sociale media alle vrije tijd volledig op. Of moeten de kinderen naar de hobbyclub, de logopedist en is het  verjaardagsfeest nog niet voorbereid. Sowieso moeten we  gaan joggen liefst met een hartslag onder de 110 en zeker niet boven de 140. Sommigen vinden rust in het draaien van een pot, andere gaan korfballen. Niets doen kan alleen als het verpakt wordt in een cursus.
Me-time zit in een stevig keurslijf. En wie die ratrace tracht te ontlopen en te veel zelf verzonnen me-time inlast dreigt in een sociaal isolement te vallen. Ook al zijn er allerlei machines ontworpen die de poorten naar de samenleving wagenwijd openzetten, leven velen in de vage hoop  om vanavond niet weer weg geswipet te worden.

This is the evening of the day 
I sit and watch the children play
Smiling faces I can see
But not for me
I sit and watch
As tears go by

-Rolling stones 1965-

 

Vernissage - vrijdag 17 maart om 20 uur
De expo is te bekijken van vrijdag 17/03 tot 14/04
Gratis