expo/afterwork

DOWNTOWN KIEL een expo van Samyra Moumouh en Eline De Clercq • vrijdag 18/02/2022
expo van 24/2 tot 11/3
vernissage 24/2 vanaf 17 uur

De tentoonstelling vertrekt van een reeks schilderijen. Eline De Clercq nodigde verschillende vrouwen uit om het gezicht van bezoekers van cultuur te laten zien. De kleine portretten tonen de bezoekers in Permeke bibliotheek. De verschillen tussen de mensen vallen op.

Samyra Moumouh heeft een opleiding genoten van filmmaker, architecte en designer, maar werkt nu vooral in de hedendaagse kunst. Ze creëert onder andere de scenografie in kunstenaarsstudio’s en privé ruimtes. Samyra is uitgenodigd omdat de bijzondere architectuur van Nova inspirerend werkt voor hedendaagse kunst. De tentoonstelling is dan ook een oproep om naar de ruimtes rondom ons te kijken.

Special act: Slam Poetry - Sefora Sam

Sefora Sam, ook bekend als "Sesa", is een spoken word dichteres, schrijfster en performer uit Antwerpen. Ze laat zich inspireren door zowel de kleine als grote dingen die dagelijks haar pad kruisen. Sesa staat vooral bekend om haar oprechte, kwetsbare en brutaal eerlijke introspectie via poëzie.

Haar superkracht is liefde, groei, acceptatie en zelfliefde uit liefdesverdriet, onzekerheid, jeugdtrauma's te toveren. Ze is de auteur van dichtbundels “The Thrill of Victory (2016)”, “The Break Free (2020)” en het oefenschriftje “Rose Quartz (2019)”. Door haar poëzie te delen, hoopt Sesa een gemeenschap te creëren die zich minder alleen voelt, samen groeit en samen heelt.

Met de steun van Nexus en Het Vermeylenfonds Antwerpen en ism buurtgroep Scharnier en curator Dirk Van Opdenbosch

www.elinedeclercq.com
www.samyramoumouh.eu