Partners in huis

Algemene info

Cultureel ontmoetingscentrum Nova is een plaats waar cultuur, ontmoeting en sport centraal staan. Nova zet een eigen positief, artistiek, vernieuwend, divers en laagdrempelig aanbod op voor de wijk samen met vrijwilligers én geeft plaats aan verenigingen, organisaties en buurtbewoners die sociaal culturele activiteiten willen organiseren.
Nova biedt cultuurcafés aan op donderdagavond. Op andere dagen zijn er cursussen en concerten, toneelvoorstellingen of comedy. Maar ook buurtmaaltijden, thé-dansant, workshops koken, tai chi en  yoga.

Hoewel ons programma grotendeels vastligt, houden wij tijd en ruimte vrij voor jouw ideeën. Zit je met een ei en denk je dat we dit samen kunnen uitbroeden? Zit je al jaren te wachten op een cursus die maar niet georganiseerd wordt? Of kun je iets ongelooflijks en wil je dat talent ook aan anderen doorgeven? Laat het ons dan snel weten.

4 organisaties werken het programma uit:
Cultureel ontmoetingscentrum Nova coördineert de hele werking, verzorgt het culturele programma, zet sociaal artistieke projecten op en verhuurt lokalen.
Vzw Recht-Op  werkt met de methodiek Een paar apart. Mensen die in armoede leven vormen een duo met mensen die niet armoede leven en gaan op culturele uitstap. Het cultuurcafé is de plek waar ze elkaar ontmoeten.
Samenlevingsopbouw Antwerpen stad bevordert de solidariteit tussen alle bewoners van het Kiel met extra aandacht voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Men ondersteunt initiatieven van bewoners met ontmoeting als rode draad.
Buurtsport organiseert sportactiviteiten in Nova en in de wijk. Ze ondersteunen sportactiviteiten,  beginnende sportclubs of zoeken mee naar de juiste sport voor jou.

Praktische info

Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen
03 259 04 20 - nova@stad.antwerpen.be
https://www.facebook.com/cultureelontmoetingscentrum.nova

Openingsuren Nova :
Nova is open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Permanentie buurtsport : op afspraak

Faciliteiten:
Van dinsdag tot vrijdag is iedereen welkom aan onze leestafel. Kranten en tijdschriften liggen ter beschikking. Geniet van een tas koffie of thee tijdens het lezen. Water van de kraan wordt gratis geschonken. De openbare computers zijn vrij te gebruiken of breng je laptop mee en profiteer van onze hotspotzone.

Openingsuren Novabar:
Dinsdag van 13 tot 16 uur
Vrijdag van 13 tot 16 uur

Sluitingsperiode:
van 14 juli tot en met 18 augustus

Als je het icoontje van de A-kaart naast een voorstelling ziet, wil het zeggen dat je op die moment punten kan sparen met je A-kaart. Als je een omnio-statuut hebt, en dat staat mee op je A-kaart, dan betaal je slechts 2 euro voor een voorstelling.

Als je het vlieg-icoontje ziet naast een voorstelling dan gaat het om een voorstelling specifiek voor kinderen.