over Nova

In cultureel ontmoetingscentrum Nova staan cultuur, ontmoeting en sport centraal. Nova zet samen met vrijwilligers een eigen positief, artistiek, vernieuwend, divers en laagdrempelig aanbod op voor de wijk. Daarnaast geeft Nova plaats aan verenigingen, organisaties en buurtbewoners die sociaal-culturele activiteiten willen organiseren.

Onze foyer
Op dinsdag, woensdag en donderdag kan je overdag terecht in onze foyer om onder andere te lunchen, de krant te lezen, te werken of een tas koffie te drinken. 

Programmatie
Nova programmeert:

  • theater en comedy op donderdag
  • cursussen op dinsdag
  • maandelijks een nieuwe expo
     

Daarnaast zijn er tal van activiteiten overdag: bijvoorbeeld samenlezen, wandelen, creatieve ateliers voor volwassenen en kinderen, theaterworkshops voor kinderen en fietslessen.

Tijd en ruimte voor jouw ideeën
Zit je met een ei en denk je dat we dit samen kunnen uitbroeden? Zit je al jaren te wachten op een cursus? Of kun je iets ongelooflijks en wil je dat talent ook aan anderen doorgeven? Kom langs en we bekijken hoe we je kunnen helpen.

Sport
Buurtsport Kiel organiseert sportactiviteiten in Nova en in de wijk. Ze ondersteunt sportactiviteiten en beginnende sportclubs of zoekt mee naar de juiste sport voor jou.

Vrijetijdsloket
Vzw Recht-Op organiseert samen met Nova, Buurtsport en Saamo het vrijetijdsloket.