over Nova

Cultureel ontmoetingscentrum Nova is een plaats waar cultuur, ontmoeting en sport centraal staan. Nova zet een eigen positief, artistiek, vernieuwend, divers en laagdrempelig aanbod op voor de wijk samen met vrijwilligers én geeft plaats aan verenigingen, organisaties en buurtbewoners die sociaal culturele activiteiten willen organiseren.

Nova biedt closer-concerten aan op woensdagavond. Op andere dagen zijn er toneelvoorstellingen, comedy, verse maaltijden, cursussen, sportactiviteiten,...

Hoewel ons programma grotendeels vastligt, houden wij tijd en ruimte vrij voor jouw ideeën. Zit je met een ei en denk je dat we dit samen kunnen uitbroeden? Zit je al jaren te wachten op een cursus die maar niet georganiseerd wordt? Of kun je iets ongelooflijks en wil je dat talent ook aan anderen doorgeven? Laat het ons dan snel weten.

3 organisaties werken het programma uit:

Cultureel ontmoetingscentrum Nova coördineert de hele werking, verzorgt het culturele programma, zet sociaal artistieke projecten op en verhuurt lokalen.

Vzw Recht-Op werkt met de methodiek Een paar apart. Mensen die in armoede leven vormen een duo met mensen die niet armoede leven en gaan op culturele uitstap. Het cultuurcafé is de plek waar ze elkaar ontmoeten.

Buurtsport Kiel organiseert sportactiviteiten in Nova en in de wijk. Ze ondersteunen sportactiviteiten, beginnende sportclubs of zoeken mee naar de juiste sport voor jou.

Naast deze partners zijn er nog organisaties die (deels) onderdak vinden in Nova : Wijkwerking op Maat, A’rea 2020, Buurtregie, stadsmakers,..