wij denken de wereld - vanaf 13 jaar

Johnny Mus (MT De Kolonie) & I SOLISTI

De wereld, dat is de ander.

Soms ver weg, soms dichtbij.

In ons hoofd.

In ons hart.

 

Denken we de wereld te kennen.


Vele jonge mensen vinden hun plek niet. Eén ontmoeting kan een leven veranderen, maar ontmoetingen zijn schaars of zitten vaak vol ruis.
 

Dichteres Amina Belôrf en theatermaker Mieke Laureys kennen elkaar nauwelijks. Ze gaan een verbond aan en schrijven elkaar brieven. Ze willen elkaar doorgronden. Op papier. Letters, woorden en zinnen dagen hen uit zichzelf en de ander beter te leren kennen, elk vanuit hun eigen achtergrond en persoonlijkheid. Zo gaan ze een ontmoeting aan met wat ver en dichtbij is, vertrouwd en onbekend. Zullen ze zichzelf beter leren kennen? Is de ander wie ze denken dat ze is? Kunnen ze zichzelf zonder schroom, in alle openheid en zonder beperkingen, blootleggen op papier? Kan je de wereld beter leren kennen door de ander te doorgronden? Danser Romeo Lothy brengt een wilde, mannelijke energie in het geheel. Hij laat zich voeden in zijn bewegingstaal door de inhoud van de brieven en verbindt in zijn dansmuziek met tekst.

 

‘We denken de wereld’ is een muziektheatervoorstelling waarin een briefwisseling uitgroeit tot een theatrale handleiding voor het leven. De muzikanten van I SOLISTI geven componist Mathias Coppens de opdracht om een nieuwe compositie te schrijven die ook jonge mensen inspireert en triggert. De muziek biedt een tegenwicht aan de energieke woordenstroom op het podium die nu eens rustig kabbelt en dan uitbarst in een spoken word-vulkaan.

 

Amina Belôrf gooide hoge ogen met haar dichtbundel Zonder het licht te breken waarin ze vertrekt vanuit het migratieverhaal van haar vader. Taal is voor haar als eten en drinken: levensnoodzakelijk. Mieke Laureys gelooft in de hoop en troost van actuele verhalen. Danser Romeo Lothy’s basis is urban dance, met een grote voorliefde voor breakdance. Door theater kwam hij in contact met hedendaagse dans, waardoor zijn huidige dansstijl eclectisch en onvoorspelbaar is. Niet met woorden maar met muzieknoten schrijft Mathias Coppens mee aan ‘We denken de wereld’.

Spel: Amina Belôrf, Mieke Laureys en Romeo Lothy
Muziek: I SOLISTI 
Belgian wind ensemble Antwerp (hobo, fagot, slagwerk)
Tekst: Amina Belôrf en Mieke Laureys
Compositie: Mathias Coppens
Coach: Ruud Gielens
Deze productie komt tot stand met steun van
de Vlaamse overheid, met residentiesteun van c o r s o, met steun van de Tax Shelter regeling van de federale overheid, en de ondersteuning van Het Laatste bedrijf.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 14 euro
  • Vvk: 10 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen