Phenomenal Womxn

Jaouad Alloul & Nyiragasigwa Hens

It’s in the reach of my arms,
The span of my hips,
The stride of my step,
The curl of my lips.
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman

(Maya Angelou)

In ‘Phenomenal Womxn’ rekenen drie vrouwen af met hun verleden. Een Rwandese, een Marokkaanse en een Nepalese vrouw voeren elk hun eigen gevecht, maar in hun gevecht hebben ze één ding gemeen: Een man, ze verzetten zich tegen de vooroordelen die mensen over hen hebben.

De voorstelling is zowel een ode als een aanklacht? Wat dragen ze generaties later nog met zich mee? Wat houd je vast? Wat laat je los? Welke botsingen brengen die keuzes met zich mee?

‘Phenomenal Womxn’ is een multidisciplinaire theaterperformance waarin theaterelementen, spoken word en muziek samenvloeien.


Jaouad Alloul is theatermaker en performer. Met zijn korte solo ‘Zeemeermin’ (2017) en de avondvoorstelling ‘De Meisje’ toert hij rond om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. Zijn jeugd voelde dikwijls aan als balanceren tussen twee culturen, terwijl er zoveel gelijkenissen zijn: het belang van de relatie met je ouders, de ambitie om een eigen gezin te hebben en de spreekwoordelijke baksteen,… Reeds op jonge leeftijd leerde Alloul begripvol te luisteren naar verschillende opinies en standpunten.
 

Nyiragasigwa Hens is theatermaakster en community builder. Ze zet zich al jaren in voor geadopteerde Rwandezen en werkt al geruime tijd rond het thema identiteit. Ze is spelcoach en mede-auteur van ‘Zeemeermin’. Zelf toert ze met de monoloog ‘Boom Toudou’, een voorstelling over een migratieverhaal en het belang van rolmodellen voor kinderen. Nyira werd geboren in Rwanda, maar groeide op in België; ze weet dus als geen ander wat het is om je eigen identiteit terug heruit te vinden.
 

Hind Eljadid verovert met haar maatschappijkritische teksten het podiumlandschap in België en daarbuiten. Ze wil haar toehoorders aan het denken zetten, door al spottend ons systeem aan te klagen. Haar geëngageerde slam poetry leverde haar reeds meerdere finaleplaatsen en prijzen waaronder de BILL Award 2018.
 

Hendrike Scharmann is als multi-instrumentaliste/componiste actief in verschillende muziekgenres. Ze voelt thuis in zowel klassieke, jazz, pop als wereldmuziek en legt zich graag toe op creatie en improvisatie.

Mamita Setling AKA Amazumi is een Nepalese artieste opgegroeid in Hongkong, daar werd ze geïntroduceerd in de HipHop scene van Londen. Ze begon haar talenten te exploren tijdens open mics en kon zo haar eigen identiteit vergroten via muziek.

Saar Niragire De Groof actrice/zangers met Rwandese roots. Zingt al jaren in het vaste koor van Night of The Proms, ze is te zien in de serie Cold Courage (2020), de musical 10 Songs for Charity (2020) en de film Oh Baby (2020).

Elif Korkmaz is 'monumentaal beeldende kunstenaar' - monumentale kostuum installatie- & kostuumontwerp-, concept en -design' en is van 'Duits, Koerdisch-Turkse' afkomst. Ze studeerde kostuumontwerp in Nederland, Duitsland en België. Ze werkte reeds voor verschillende musicals, voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, DezMona, Theater Tol, Piazza del Arte,…


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Vvk: 10 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Co Nova is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 4 en 24, bus 290 en
295 (halte Abdijstraat) . Bussen 1 en 13 (halte Emiel Vloorstraat). Parkeren kan
in de Emiel Vloorstraat.