Paralelo

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen.

We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijks levens voorbij gaan. Het zijn kleinmenselijke verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, etc... Het zijn ”everyday story’s”.

Cast: Joffrey Anane, Rabyna Miya, Bjorn Loykens, Junior Akwety, Hussein Shabeeb, Jonah Segers.

Ramos sama, wonend in België met Angolese roots is geen onbekende in de Antwerpse scene. Met zijn achtergrond als danser en met meer dan 5 jaar ervaring achter de draaitafels bij feestjes zoals  shuttles, sfinx festival, fire is gold (clitclap ), ewaja en meer, brengt Ramos een mix van oldschool en newschool vibes met een eigen touch. Als kind in Angola is dans altijd in huis geweest, eind jaren 90 kwam Ramos dan ook in contact met Kuduro, een Angolese muziek en dansstijl.

Dans was een manier van leven in moeilijke tijden. Er waren weinig professionele vooruitzichten of verwachtingen. Later in Nederland en België kwam hij in contact met andere dansstijlen zoals jazz, modern, hiphop, house,… Ramos kreeg de kans om als danser en choreograaf samen te werken met Jos Dolstrat jazz instituut, LGU en Osei Bantu/Konichiwa Crew om zo zijn passie, visie en motivatie om hierin te blijven groeien te versterken. Tegenwoordig werkt Ramos aan zijn eigen stuk (Paralelo) en als coach bij verschillende dansscholen, theaterhuizen en culturele centra.

Een samenwerking met WIPCOOP/MAP.

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks nieuw grootstedelijk podiumtalent. Deze Antwerpse talenten spelen, schrijven en performen op zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers op een podium in je buurt: www.antwerpseparels.be 
Antwerpse Parels is een project van Cultuur district Antwerpen in samenwerking met Fameus.

Paralelo/Parallel: Ramos Sama


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Vvk: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Co Nova is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 4 en 10, bus 13 en 14 . Parkeren kan in de Emiel Vloorsstraat.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Voor jou wel 1000 maal - kunstZ/Aïcha Cissé AFGELAST

do 17 dec 2020 - 20.00 uur

Twee jongens, Amir en Hassan, groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten.

Stretch - Jeroen D'hoop & Bas van den Bogaert (8+) AFGELAST

zo 7 feb 2021 - 15.00 uur

STRETCH is een choreografische slapstick voorstelling, een kleine anekdote over een koppel dat groot durft dromen, een verhaal binnen de lijnen van de turnmat over de liefde en al haar dagdagelijkse obstakels.

Paralelo *GEANNULEERD*

David Ramos Joao, Antwerpse Parels

vr 26 mrt 2021 - 20.00 uur

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.
afgelast