Move over, Jeroen Meus. In ‘Le Chicon’ neemt jong talent Maxime Waladi het roer achter het fornuis over. Chef Waladi kruidt, bakt, bereidt en serveert live zijn lievelingsgroente en onze Vlaamse trots: het witloof. De jonge theatermaker, gecoacht door Zouzou Ben Chikha, graaft in de multiculturele grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werpt hij van zich af en wat wenst hij te koesteren? Waladi gaat op z’n witte Air Maxen op zoek naar zijn wortels en bindt de strijd aan met zijn kwelgeesten.

 

Ga zitten, maak het je gemakkelijk, trek je schoenen uit als je dat wil. Relax.  

 

Maxime Waladi (°1989) studeerde in 2016 af aan LUCA Drama. Tijdens het maakproces van zijn eerste voorstelling ‘Le Chicon’ vond Waladi een compagnon de route in Zouzou Ben Chikha. Bijgevolg kwam hij terecht bij theatergezelschap Action Zoo Humain, dat maar wát graag de schouders zet onder zijn imposante gestalte, natuurlijke charisma en innemende geestdrift.

 

Ik vond het toneel heel interessant. Het was tof dat we op het einde ook vragen mochten stellen. En heel goed dat je de zelfmoordlijn nog eens vermeldde. Blijf zo door doen!

(Nel Gruwez, leerling RHIZO Sport -en lifestyleschool)

 

Een heel mooi verhaal, inspiratie voor mensen met dezelfde problemen. Jij vindt geluk in witloof, ik vind dat elke avond bij mijn gezin aan tafel.

(Julie Reynaert, leerling RHIZO Sport -en lifestyleschool)


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Vvk: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Co Nova is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 4 en 10, bus 13 en 14 . Parkeren kan in de Emiel Vloorsstraat.