Theaterlab Toonmoment

theaterwerkplaats Nest

TheaterLab van NEST is een workshop voor beginners met als doel om jonge mensen uit de wijk kennis te laten maken met theater en met elkaar. In 2020, a.k.a ’t Kiel, hebben acht jonge beginnelingen onderzoek gedaan naar zichzelf, theater en verschillende thema’s in de maatschappij. Met mooie ideeën en een camera in de hand trokken ze de straat op, opzoek naar verhalen, naar situaties en reacties van mensen uit de buurt. Samen hebben ze gekozen om beeldende scènes te maken rond sociale spanningen: hoe ze kunnen ontstaan, hoe ze gebeuren en hoe ze overwonnen kunnen worden. Gegevens waar ze zelf ook nog middenin zitten, mee worstelen of juist net mee gedeald hebben. Een worsteling van omgaan met, het communiceren met mensen die niet meteen de uwe zijn was een heuse ontdekkingstocht de afgelopen maanden. Die we samen met veel spelplezier en durf bewandeld hebben.

We laten dit eindresultaat met trots aan jullie zien.

Spelers: Lode Sans, Joshua Chukwugbo, Israe Farfach, Femke Richart, Jef Perceval, Mahdi Shamizada, Betel Chukwugbo, Nada Ouayad
Begeleiding : Naoufel Boubekri, Rosalie Bas, Younes Ourarhe en Soraya Rademaker

NEST is een Theaterwerkplaats voor jonge mensen tussen de 14 en 21 jaar die gebeten zijn door Theater en podiumkunsten in het algemeen. Zij zijn opzoek naar meer dan een korte spelcursus. Bij NEST dompelen zij zich drie jaar intensief onder in welke theatertaal bij hen past en wat theater voor hen kan betekenen in de breedste zin van het woord.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Vvk
  • Gratis
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen