De Tuin van de Walvis (K3, L1, L2)

Martine De Kok & Marc Stroobants

“Beste Sprinkhaan, Ik wil iets bestellen. Ik wil graag een bank op mijn rug. Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning. Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank. Een fontein heb ik al. Ik kan niet goed naar je toe komen. Kun jij alles hier bezorgen? Ik woon midden in de oceaan. De Walvis”

Na ‘De Reuzenkrokodil’ van Roald Dahl nemen Martine de Kok en Marc Stroobants de kinderen mee in een schitterend, poëtisch en grappig verhaal van Toon Tellegen. Opnieuw gewapend met Kamishibai, piano, stem en allerlei gekke percussie instrumenten vertellen zij over een walvis die een wens heeft: hij wil een mooie tuin op zijn rug, zodat de dieren die hem komen bezoeken, even lekker kunnen zitten en genieten van zijn fontein.
Zou Sprinkhaan hem kunnen helpen?

Een verhaal over vriendschap en wensdromen, en wat het betekent als die in het echt niet zo mooi blijken te zijn. ‘De tuin van de walvis’ werd bekroond met de Zilveren Griffel 2016, en staat op de leeslijst voor het schooljaar 2018-2019. Het thema van de Jeugdboekenmaand maart 2019 is ‘Vriendschap’.
Praktisch

prijzen
  • Prijs per leerling: 4 euro
locatie
  • op locatie in uw school

Extra

Speelperiode: in december (enkel voormiddagen), maart, mei en juni
Speelplek: eigen klaslokaal of turnzaal
Speelvlak: 4m op 2m
1 vrij stopcontact beschikbaar
Duur: 40 min.
Tijd tussen twee voorstellingen: 60 min.