Annie MG Schmidt

Els Dottermans en Katelijne Verbeke

Nee deze keer geen ‘Jip en Janneke’, maar wel een stuk over het leven van Annie MG Schmidt zelf! Annie MG Schmidt was immers een zeer bijzondere vrouw. Els Dottermans en Katelijne Verbeke slagen er in om met tekst en muziek een aangrijpend beeld op te hangen van deze kranige dame.

Els Dottermans en Katelijne Verbeke maken een voorstelling voor volwassenen met allerhande tekstmateriaal, verhalen, gedichten en liedjes van Annie M.G. Schmidt, gelardeerd met fragmenten uit de biografie ‘Anna – Het leven van Annie M.G. Schmidt’ van Annejet van der Zijl. De actrices vertellen, lezen en zingen over het leven en liefde van de bekende Nederlandse schrijfster en worden op de piano begeleid door Florejan Verschueren.

De directe aanleiding voor dit stuk is de biografie die onlangs over Annie M.G. Schmidt verscheen. Dottermans en Verbeke voelden zich erg aangegrepen door het ontluisterende beeld dat geschetst wordt van Schmidt. Haar schrijversschap komt aan bod, maar ook haar moederschap, het ouder worden en aftakelen. Dit onvermoed droevige portret geeft een nieuwe kijk op haar leven en werk.

Samen benaderen Els Dottermans, Katelijne Verbeke en Florejan Verschueren het bekende werk van Annie M.G. Schmidt op een nieuwe en charmante manier.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Vvk: 10 euro
  • Omnio: 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Co Nova is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 4 en 24, bus 290 en
295 (halte Abdijstraat) . Bussen 1 en 13 (halte Emiel Vloorstraat). Parkeren kan
in de Emiel Vloorstraat.