over Nova

In cultureel ontmoetingscentrum Nova staan cultuur, ontmoeting en sport centraal. Nova zet samen met vrijwilligers een eigen positief, artistiek, vernieuwend, divers en laagdrempelig aanbod op voor de wijk. Daarnaast geeft Nova plaats aan verenigingen, organisaties en buurtbewoners die sociaal-culturele activiteiten willen organiseren.

Nova biedt closer-concerten aan op woensdagavond. Op andere dagen zijn er onder andere toneelvoorstellingen, comedy, verse maaltijden, cursussen en sportactiviteiten.

Hoewel ons programma grotendeels vastligt, houden we tijd en ruimte vrij voor jouw ideeën. Zit je met een ei en denk je dat we dit samen kunnen uitbroeden? Zit je al jaren te wachten op een cursus? Of kun je iets ongelooflijks en wil je dat talent ook aan anderen doorgeven? Laat het ons dan snel weten.

3 organisaties werken het programma uit

Cultureel ontmoetingscentrum Nova coördineert de hele werking, verzorgt het culturele programma, zet sociaal artistieke projecten op en verhuurt lokalen.

Vzw Recht-Op werkt met de methodiek Een paar apart. Mensen die in armoede leven vormen een duo met mensen die niet in armoede leven en gaan op culturele uitstap. Het cultuurcafé is de plek waar ze elkaar ontmoeten.

Buurtsport Kiel organiseert sportactiviteiten in Nova en in de wijk. Ze ondersteunen sportactiviteiten, beginnende sportclubs of zoeken mee naar de juiste sport voor jou.

Naast deze partners zijn er nog organisaties die onderdak vinden in Nova: Wijkwerking op Maat, A’rea 2020, Buurtregie, Stadsmakers ...