10 jaar Nova

Tralalaa! Nova bestaat 10 jaar en dat vieren wij! In 2006 veranderde Nova van een bibliotheek in een ontmoetingscentrum voor en door de buurt. Sindsdien stonden hier honderden fantastische artiesten op ons podium en organiseerden we allerhande feesten en zotte projecten.

Kip Kielie is dit jaar onze centrale gast. Ze is een reusachtige, uit recuperatiemateriaal gebouwde Kip, met deurtjes, een poppenkast, kijkluikjes en ga zo maar door. Ze verschijnt regelmatig ten tonele. Samen met haar blikken we terug op wat geweest is. Ze verzamelt verhalen over de voorbije 10 jaar. En voor de rest van het jaar vieren we feest. Een heel seizoen lang! Met voorstellingen, eetfestijnen, muziek, workshops en ontmoetingen.

Nova is er voor iedereen; Tijdens Zeven Zotte Zondagen is iedereen welkom. Jawel, Iedereen ! Voor kinderen én hun ouders, bomma’s en bompa's, nonkels en tantes en zelfs aangetrouwde achternichten... Kip Kielie zorgt voor het ontbijt. En wij voorzien een aangenaam, gek maar vooral een boeiend cultureel programma. Schrijf deze zondagen nu al in uw agenda en kom gezellig ontbijten alvorens je onder te dompelen in ons feestprogramma.

We sluiten 10 jaar Nova af met de ‘kleinste revue van Vlaanderen’. Een show met presentator Vitalski, tekenaar Bert Lezy, liveband Veston en tal van ander entertainment zoals een mini bingo, een quiz’ ken je eigen buurt’ en vooral met lokale helden op het podium. Noteer dus alvast zondag 21 mei in je agenda!

10 jaar Nova is een samenwerking tussen Co Nova, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, Buurtsport, vzw Recht-Op, Al Mawada TV, Plaktong, Middelheummuseum, Ministerie van fantasiebevordering.

Casa Nova

Seizoensopener

za 10 sep 2016 - 20.15 uur

Casa Nova is onze seizoensopener, een feeëriek festivalletje in en rond Nova. Via een geleide wandeling word je verrast op muziek, dans, poëzie, humor en theater. Met Johan Petit, Hans Mortelmans, Jenne Decleir, Nuits Blanches en Shoe shine shakers.

Feest@Kielpark/ opening villa caloes

zo 25 sep 2016 - 12.00 uur

Met optredens van Blues connexion, Moonficher, Kinanga Boeiing. Theater Luxemburg, Kip Kielie en theater Frappant. Kinderanimatie met oa volksspelen, go carts, grime, knutselhoek, pannaveld, cricket, henna, Scouts, dansdemonstraties,..

Zotte zondag met Juan Gerlo

ontbijt + interview

zo 19 mrt 2017 - 10.00 uur

Vanessa Broes interviewt Juan Gerlo, beter bekend als Jonas van de Ghost Rockers. We komen te weten welke boeken hij graag leest en naar welke muziek hij luistert. Maar we komen ook te weten wat zijn lievelingsfilms zijn en wie weet ook wat meer van de Ghost Rockers.

Zotte zondag - So you think you can stempel?!

ontbijt + stempelbattle

zo 26 mrt 2017 - 10.00 uur

Een muzische stempelbattle met de academie Woord, beeld en muziek. We gaan rappen op papier, stempelen op het ritme van hiphop. Hippediehop, deze stempelbattle wil je niet missen.

Zotte zondag - Ietstof

ontbijt + iets met stofjes

zo 2 apr 2017 - 10.00 uur

Achter elke kamer bevindt zich een kamer waar je je kan uitleven met stofjes, glitters, machines, knopen,... . Laat je voor 1 dag meeslepen met de golven van de ietStofvibe. Wie weet neem je wel iets tof mee naar huis?

Zotte zondag - wandeling door het Kiel (met gids)

ontbijt + wandeling

zo 9 apr 2017 - 10.00 uur

Zondag 9 april kan je samen met een museumgids van het Middelheimmuseum een wandeling maken langs fijne beelden en prachtige gebouwen op het Kiel. Het is een actieve wandeling voor iedereen vanaf 10 jaar.

Zotte zondag - Buurtsport

ontbijt + sportproevers en paaseierenzoektocht

zo 16 apr 2017 - 10.00 uur

We beginnen met een heerlijk ontbijt en sapjes die je zelf kan trappen met omgebouwde hometrainers. Daarna gaan we aan de slag met enkele sportproevers zoals ping-pong, salsa, circustechnieken, fitness en yoga.

Zotte zondag - Samenlevingsopbouw vzw

ontbijt + reis door de moestuinen

zo 23 apr 2017 - 10.00 uur

Groenten, kruiden en planten, de tuin is in volle groei. Je leert bij over het Samentuinen en wie wil kan zelf mee aan de slag.

Zotte zondag - theater m u s t

ontbijt + theatervoorstelling 'HEN'

zo 30 apr 2017 - 10.00 uur

Hang je wel eens graag de prinses uit? Durf je te poseren als echte held(in)? Wordt schmink het masker, van wie je zelf echt wil zijn? Met 'HEN' maakt theater m u s t een uitdagende, absurde, muzikale voorstelling, versgeperst voor kleine koters.

Nova slotfeest

zo 21 mei 2017 - 14.00 uur

De ingrediënten van dit jaar : eten en drinken, goochelacts, circusacts en zelfs een heuse kinderboerderij op ons grasveld. Mét konijnen, kippen, een lama, alpaca, kalfje, ezel,.. En als topact ‘ de kleinste revue van Vlaanderen’.

Cultureel ontmoetingscentrum Nova redt de wereld

Inspiratiedag: De netwerkorganisatie als kansrijke omgeving

ma 12 jun 2017 - 09.00 uur

Op deze studiedag voor de cultuur- en de welzijnssector willen we iedereen inspireren die geïnteresseerd is in de netwerkorganisatie als werkmodel.